Birkin bag of Michael Kors?

door Steffi Vertriest met geen reacties

De Birkin bag van Hermès is waarschijnlijk één van de bekendste handtassen in de fashionwereld. Het befaamde model veroverde de harten van de super-stars en is weggelegd voor de jet-setters. Dat laatste komt vooral door zijn prijskaartje. De Birkin Bag van Hermès is verkrijgbaar vanaf 6800 euro en afhankelijk van het leder en de afwerking kan de prijs oplopen tot meer dan 100.000 euro.

De tas is genoemd naar de actrice Jane Birkin en was oorspronkelijk ook voor haar ontworpen, in 1984. De Birkin bag is de enige handtas ooit waarvoor er wachtlijsten van meer dan 6 jaar (!!!!!) waren. Gelukkig heeft Hermès dat sinds kort aangepast en is de Birkin bag nu in stock.

Niettemin blijft de Hermes Birkin bag één van de meest begeerde handtassen ooit. De prijs zal dan ook niet snel dalen.. Reden te meer om goede alternatieven te zoeken!

Een alternief vinden was gelukkig niet al te moeilijk. Ik vond een lijn van Michael Kors die helemaal geinspireerd is op de Birkin bag. De vorm van de tas is statisch en strak net zoals de Birkin. Ook de handvaten van de Michael Kors handtassen zijn vergelijkbaar. De gesp heeft een ‘slotje’ met het Michael Kors logo en de sleutel hangt aan een lederen bandje ernaast. (Niet zo slim zou je denken, maar dat perspectief verandert als je weet dat het slot totaal nutteloos is en dus ook niet kan voorkomen dat iemand iets uit je tas zou stelen bijvoorbeeld).

Michael Kors kiest echter voor een iets meer eigentijds design. Met een lange lederen riem kan je de tas over je schouder dragen. Ook kiest mister Kors voor veel zilver – Michael Kors heeft altijd al iets gehad met zilveren en gouden afwerking – onder andere aan de schouderband.

Maar hét grote verschil is uiteraard de prijs. Vorige winter kocht ik – ja, de tas is blijkbaar een succes want de reeks loopt al meerdere seizoenen – een zwarte ‘Bikrkin like’ Michael Kors voor 350 euro bij Hopland 14, te Antwerpen. In USA zag ik de handtas echter voor 290 dollar, zo’n 210 euro.. De moeite dus!

Laat een reactie achter

Jouw email wordt nooit gedeeld.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *